Om

MARKUS ÅBERG

Hej!

Om jag ska presentera vad jag skriver så är det inte i en genreplacering jag vill börja, snarare i en upprinnelse av att söka mig till det okända. Det är lika mycket passion som besatthet som driver mig och jag är nyfiken på att upptäcka vart det leder. Resultatet brukar bli drömskt, mörkt och fantasirikt. Kännetecknande för mitt författar-skap är att jag söker mig mot verklighetens och medvetandets utkanter.

 

Av andra har jag blivit jämförd med Jules Verne, Franz Kafka och Neil Gaiman. Jag har hört att jag skriver skräck, science fantasy och surrealism. Blandas alla dessa beståndsdelar så framträder en ungefärlig bild av var jag hör hemma.

 

Jag har tidigare drivit ett e-bokförlag, gått skrivarkurser på folkhögskolor, ordnat med scenuppläsningar, varit medlem i skrivarcirklar m.m. I början av 2020 gav jag ut en roman på Marwa förlag. För tillfället arbetar jag med att fördigställa noveller och är i uppstartsfasen av ett nytt romanprojekt.

 

Bland förebilder och fascinationer märks Lars Jakobson, Marie Hermanson, André Breton, synkronicitet, mardrömmar, Current 93, bevekelsegrunder, Robert Walser, Olivier De Sagazan, tankeformer, Eva Neander, undan-trängda minnen, prosa obscura, resor i intensitet, tavlor med gråtande barn, fotnoter, musiklistor och filosofi.

Kort Info:

Född – Stockholm, 1976.

Bor – Örebro.

Arbetar som – Larmoperatör.

Tränar – Löpning.

Samlar på – Förstautgåvor av Willy Kyrklund.

 

Tre rekommenderade böcker:

André Breton – Nadja

Kristan Petri - Nattboken

Djuna Barnes – Nattens skogar

 

 

Vill du läsa någonting av mig kan du ladda ner novellen De sjunkna barnen.